BRIKETI

Briketi so sestavljeni iz bukovega ter hrastovega lesa. Naravno stiskani lesni briketi ne vsebujejo dodatnih umetnih aditivov, veziv ter lepil in so tako dober nadomestek drvam, saj je po raziskavah sodeč 1t lesnih briketov enaka 4 prm drv. Suhi neobdelani čisti lesni delci (žagovina, manjši sekanci ali lesni oblanci), ki so v obliko valja stisnjeni pod pritiskom visokotlačne pare predstavljajo surovino za izdelavo lesnih briketov.

Prednosti lesnih briketov se kažejo v enostavnem skladiščenju, čisti uporabi in majhni količini pepela. Lesne brikete lahko uporabljamo na prostem, v hišnih kaminih ter za centralno kurjavo v pečeh na trda griva saj gorenje lesnih briketov tvori visoko temperaturo.

Lesni briketi so ekološko gorivo oz. obnovljiv vir energije, ne povzročajo toplogrednih plinov ter omogočajo visok standard kurjenja in nizke stroške ogrevanja. Briketi so valjaste oblike premera 7,5 cm in dolžine 27 cm, pakirani pa so v 10kg, in 30kg PVC vrečke. Po predhodnem dogovoru jih lahko pakiramo tudi po želji kupca.

CENA:

1000kg = 150€

30kg = 4,50€

10kg = 1,70€

lesni briketi